Glas för olika typer av dryck

Olika drycker kräver olika typer av glas. Kanske inte så många är klar över detta men det finns en fördel att ha flera olika typer av glas hemma. Så välj rätt glas för den dryck som du ska dricka.

Drick inte mjölk i vin- eller ölglas då mjölken ger en hinna på glaset som kan vara svårt att få bort vid disk av glasen. Se till att att ha glas som bara används för mjölk och så vidare. Om ni har husvagn eller husbil så är det en fördel att köpa speciella glas till dessa. Idag så finns det finns glas både för vin och andra drycker i hårdplast som i princip ser ut som riktiga vinglas.

Så klart så finns det även andra glas som är anpassade till campinglivet och som tål lite tuffare behandling. Det är ju inte alltid stilla i varken husvagn eller husbil under färd och då är glasen av akryl att föredra. Annars så blir det att köpa nya glas med jämna mellanrum. Eller så får man packa ner dessa i sina originalkartonger innan man åker iväg och när man ska åka iväg igen. Dessa glas går att köpa på nätet och kostar inte allt för mycket så det går att köpa extra glas om något mot förmodan skulle gå sönder.