Fest utan alkohol

Det är lätt att associera fest med alkohol, men så behöver det inte vara. Alkohol kan lätt leda till beroende, och risken för beroende är främst mellan åldrarna 19–25 år. En fest med alkohol leder till flera problem. Därför är en fest utan alkohol bättre för alla.

Tänk vilka fördelar en fest kan ha utan alkohol, exempelvis kommer alla komma ihåg den fantastiska festen dagen efter och ingen behöver känna sig obekväm i någon annans tillvaro. Testa på att planera en fest utan alkohol och se själv hur mycket roligare det kan bli. Hitta något passande på nätet att köpa till festen. Du kan hitta massor av dekorationer och hjälp med att hitta ett tema.

Anordna roliga lekar

På en fest är det många som väljer att dricka alkohol för att bli mer sociala, men gör något som är bättre än det. Planera roliga sociala lekar som gör att dina gäster börjar prata med varandra och slappna av. Tycker någon att det är jobbigt är det ett ypperligt tillfälle att utvecklas som människa och våga testa något nytt.

Du kan göra en fest utan alkohol genom att lära ut recept på alkoholfria drycker. Visa att det finns andra alternativ, något som kanske gör att dina gäster tar trenden vidare och själva minskar på alkoholen.