Lär dig mer om Champagne

Läran om champagne är svår, men önskan att lära sig mer om den fashionabla drycken blir större och större. Det är inte enkelt och ju mer du lär dig desto svårare blir det. Men det kanske är just det som gör det så intressant – att hela tiden utveckla sin smak och kunskap om dessa ädla droppar.

Drick champagne från Champagne

Även om du säkert vet att allt vin som sprudlar inte är och får kallas champagne, är det många som faktiskt tror det, men så är det inte. Inom EU är det nämligen bara tillåtet att kalla sitt mousserande vin för det om det kommer från distriktet Champagne som ligger i Frankrike.

Olika typer av bubbel

Även om champagnen är vinernas Rolls Royce så finns det andra typer av mousserande vin, som till exempel den spanska cavan eller den italienska proseccon. Alla har något gemensamt, att ge dig en känsla av lyx och något bubblande i glaset.

Vinprovning

Det bästa sättet för att lära sig mer är att anordna en vinprovning, gärna tillsammans med några vänner och lite gott tilltugg. För att du ska få mest ut av vinprovningen kan det vara bra att få professionell hjälp. Denna länk tar dig vidare till en proffsig sommelier som kan hjälpa dig med detta.