Bygg din egen vinkällare – Mura upp med mursten

Vi är många som drömmer om att ha en egen vinkällare hemma. En vinkällare kan dessutom vara värdehöjande för ditt hus. Om du bor i ett hus med egen källare är det möjligt att göra din dröm till verklighet.

Rustikt utseende

När du väl har bestämt dig för att bygga en vinkällare är det dags att börja titta på byggmaterial. Väggarna till din vinkällare kan byggas på många olika sätt. Vill du få till den där rustika känslan som många associerar med en vinkällare? Då kan du satsa på att bygga väggarna med tumlad mursten. Den tumlade murstenen ser nött och kantstött ut redan från början, vilket förstärker känslan av att vinkällaren alltid har funnits i ditt hem.

En mer modern tappning

Oavsett om du är förtjust i det lite slitna utseendet eller inte kan du hitta något som passar dig. Det finns en uppsjö av varianter på murblock att välja mellan. Ta en titt online för att botanisera bland olika varianter av sten. Oavsett om du vill ha helt raka linjer eller om du är mer sugen på murblock som ser ut som att de är utmejslade ur ett stenblock så finns det där.