Duka upp retrodukning till nästa festliga middag

Retro är en stor trend just nu inom allt från heminredning till mode och musik. Det är dock inget specifikt årtionde som gäller utan helt enkelt en nostalgi till svunna tider. Att duka i retrostil exempelvis till en festlig middag är mycket trevligt och ger en skön känsla av hemtrevnad.

Vad väljer man till en retrodukning

Först och främst pratar vi om bordsdukar och servetter. Du kan hålla dig till enbart ett årtionde, men vi tycker det kan vara kul att blanda lite. En vaxduk till exempel är något som passar in i flera olika årtionden och lämpar sig perfekt till en retrodukning. Om inte vaxduk så är rutor i bomull trendigt och dessutom snyggt på bordsdukar och annat till bordet.

Vi gillar också emalj. Du kan till exempel köpa emaljskålar att servera sallad i eller färska bär till efterrätt. Kanske även en liten kanna i emalj fylld med salladsdressing eller grädde. Om du ska servera en gryta eller något tillagat i ugnen kan du använda emaljgrytor och ugnsformar i emalj som kan tas direkt till bordet.

Var skaffar du allt detta nu då? Jo, ta en titt online så får du säkert inspiration och lust till både matlagning och festdukning. Retro ger resultat!