Konsten att tillverka eget vin och brygga eget öl

Visst är det fullt möjligt att ta en tur till Systembolaget för att införskaffa dig en flaska vin eller en back med öl. Det kan dock vara minst lika givande att själv brygga eget alkohol. Metoderna som du tillämpar är ingen raketforskning, och trots avsaknad av erfarenhet kan du därför komma igång relativt fort.

Allt som du behöver för att komma igång är den rätta utrustningen. Det är fullt möjligt att handla online för att lägga vantarna på särskilda paket för bryggning. Då slipper du att köpa varje del av utrustningen i enskilda paket. Fortsätt att läsa och ta reda på mer kring egen bryggning i hemmet!

Hur du brygger öl och vin

Processen av att brygga din egen öl består av sex olika steg. Vi talar mer specifikt om mältning, mäskning, vörtkokning, jäsning, filtrering samt pastörisering. Värt att veta är att ölbryggning kan ta ett tag och att du behöver rikligt med tålamod för att lyckas.

Att brygga och lagra vin blir ett ypperligt val för dig som vill ha ett billigare alternativ jämfört med Systembolaget. Använd en vinsats, så behöver du enbart tillsätta brygg- eller strösocker tillsammans med vatten. Trots att bryggning kan ta ett tag är det definitivt värt besväret enligt många.