Rätt glas till rätt dryck

Att dricka rött vin ur en kaffekopp är inte speciellt trevligt, inte heller att servera bubbel i ett vattenglas. Ibland finns det en bra anledning varför en inte ska blanda vissa glas och drycker.

Som att mousserande drycker passar bäst i champagneglas eller kupa. Detta på grund av att formen håller kvar bubblorna längre. Även rödvin är speciellt, det passar bäst i ett stort glas som låter vinet att luftas ordentligt. Formen på ett glas spelar stor roll för smaken.

Improvisera

Alla har kanske inte plats eller möjlighet att skaffa glas som passar alla drycker. Ett vinglas kan användas till mer än bara vin. Det kan vara trevligt att servera både cocktails och öl i. Ett ord som används på restauranger är galopp, det betyder oftast ett litet glas öl som serveras i ett vinglas.

Och om dem gör det på restauranger kan det göras hemma. Ett enkelt vattenglas kan användas till mycket mer än bara vatten. En behöver inte ha allt, men det är alltid bra att ha ett par basgrejer. Klicka dig vidare och kika på nätet och hitta dem glas du behöver. Eller varför inte ge bort en trevlig present till någon du tycker om? Det finns något för alla tillfällen.